Un diari personal de les meves coses i del món

dilluns, de maig 16, 2005

ACTE AL CENTRE CÍVIC LA FÀBRICA “ELS PAPERS DE SALAMANCA”

El passat dia 14 de maig, l’Associació Cultural Bullangues presenta el seu tercer acte a Cabrils, amb una xerrada sobre “Els papers de Salamanca” i amb l’intervenció de Agustí Barrera, historiador i membre del secretariat de la Comissió de la Dignitat.

Estem molt contents del resultat de l’acte i de la participació dels veïns i veines de Cabrils.

Agustí Barrera ens va confesar que estava molt emocionat i que feia molt de temps que no disfrutava tant amb una xerrada.

Crec que tots vàrem aprendre coses aquest dia, les vivències personals dels que van intervindre, no ens van deixar indiferents.

I eren presents tres generacions: avis, pares i nets. I aquest fet és molt positiu , sobretot per les generacions més joves que no han patit , per sort , la “Guerra Civil” (1936-1939) i la posterior dictadura franquista, ja que de la veu pròpia dels més grans coneixeran un petit troç de la nostra història, però indubtablement, més viu que mai.

Els records dels nostres avis i pares han de fer que la nostre dignitat com a poble i nació no quedi en el oblit, tot el contrari, ens han d’explicar moltes més coses. Els nostres fills han de coneixer la història, és l’única manera de poder tancar ferides que els nostres grans ens en parlin.

Des de l’Associació Cultural Bullanges us convidem a participar en el nostre projecte i a fen-se arribar les vostres propostes pels propers actes.

Us hi esperem!!!


associacioculturalbullangues@hotmail.com