Un diari personal de les meves coses i del món

divendres, de juliol 16, 2004

Quin personatge!!!!

Fungairiño diu que s'ha assabentat ara de l'existència de la furgoneta de l'11-M .- Diari El avui edició de data 16-7-04

Assegura que va pensar dos dies en ETA i que encara creu que hi va participar
Montse Oliva.-MADRID .

"El fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, va conèixer ahir per boca dels membres de la comissió parlamentària de l'11-M l'existència de la furgoneta que van utilitzar els terroristes, fins ara pista clau per obrir la línia d'investigació sobre el terrorisme integrista islàmic. Així almenys ho va assegurar, insistint que fins al 13-M va tenir la plena convicció que ETA havia estat l'autora de la massacre i que encara ara no descarta que aquesta organització hi hagués tingut alguna cosa a veure.Fungairiño, malgrat el seu càrrec, va donar mostres d'un cert grau de desconnexió de la realitat i va sorprendre més d'un diputat. Així, mentre se li insistia que com podia ser que no tingués constància de peces tan importants de la investigació com la furgoneta d'Alcalá, Fungairiño va replicar que no seguia gaire la premsa i la televisió i que només mira "els documentals de la BBC".Al marge de les ironies i rialles que va provocar aquesta i altres declaracions del fiscal en cap, el que era clar és que havia acudit al Congrés amb la intenció d'abonar la tesi del PP que, fins que no es van produir les detencions la tarda de la jornada de reflexió, l'única línia bona era la d'ETA i que, en tot cas, no n'havia escoltat cap més. Que era ETA ho va pensar des del primer moment i Fungairiño no en va tenir "cap dubte" fins que una subordinada li va indicar la tarda del 13-M que hi hauria detencions en una línia diferent. Dit això, i preguntat pel PP, Fungairiño va reiterar la seva convicció que la presència espanyola a l'Iraq o en altres conflictes internacionals no té res a veure amb la matança d'Atocha. "Ja ho sabem, els terroristes maten sempre que poden".Una altra tesi que va causar estupor a la sala va ser, precisament, la de no descartar ara per ara la participació d'ETA en la matança. "Jo mai descarto res, però com a actitud filosòfica", va precisar, alhora que recordava que, si l'11-M es va actuar en connivència amb grups de delinqüents asturians, "¿per què no podia ser-hi pel mig també ETA?". Per aquesta mateixa regla de tres, Fungairiño no va tenir cap mena de recança a l'hora d'assegurar que, com a fiscal que és, té la ment "oberta i escèptica" i sí que és veritat que en algun moment el va sorprendre el desplegament de membres d'ETA que s'haurien necessitat per a un atemptat d'aquestes característiques. Això sí, el fiscal va resoldre el seu dubte concloent que va arribar a pensar que potser s'havien mobilitzat etarres amagats a França que haurien creuat la frontera per participar en l'atemptat. Fungairiño se'n va anar de l'accidentada sessió d'ahir -marcada per l'incendi que s'havia produït molt a prop del Congrés- escortat per tots els dirigents del PP que havien anat a veure la seva compareixença en comissió. "
 
Llegir aquestes noticies em treuen de polleguera, aixó és una burla per les victimes , familiars dels atemptats de Madrid i totes les persones que creiem en la pau i la tolerància.
Com pot una persona com aquesta estar en un càrrec com el que te? No ho puc entendre.