Un diari personal de les meves coses i del món

dimecres, de juny 23, 2004

Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan
1 hora i 25 minuts

Ingredients:
2 dl. de llef tèbia
300 g de farina
50 g. de margarina
30 g. de llevat premsat
La raspadura d'una llimona
1 ou
150 g de cireres confitades, meló confitat
50 g. de pinyons
sal
Massapà rebaixat:
200 g de pols d'ametlla
200 g de sucre fi
1,2 dl. de llet
Barregeu el llevat amb la llet tèbia. Pasteu amb la margarina, la raspadura de llimona i 200 grams de farina; treballeu-ho bé, que tot quedi ben lligat; després aneu-hi incorporant la resta de la farina fins que formeu una bola llisa i tova.
Poseu una mica de farina en el marbre, passeu la massa al marbre i treballeu-ho una mica amb el sucre, fins que aquest s'incorpori totalment a la massa.
Unteu una safata de llauna amb margarina i esteneu-hi la massa, aplanant-la bé i formant un cantell al voltant. Deixeu-la reposar a temperatura temperada, tapada amb un drap de cuina. La massa pujarà el doble.
Quan hagi doblat el seu volum, pinteu-la amb massapà rebaixat i guarniu-la amb la fruita confitada i els pinyons.
Introduïu la safata al forn escalfat d'abans i deixeu-la-hi trenta minuts. Massapà rebaixat:
Barregeu acuradament la llet amb el sucre fi, afegiu-hi la pols d'ametlles fins que formeu una crema lleugera i apta per pintar.